CyberXtreme: Hacking and Warez

Най-новият и най-добрият български форум за хакване, програмиране и др.
 
ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 [TuT] Основата в Интернет и някои трикове за Windows.

Go down 
АвторСъобщение
@ύŦθξאĒČ @vĀ
CyberX Admin
CyberX Admin
avatar

Брой мнения : 7
Join date : 04.06.2011
Age : 21

ПисанеЗаглавие: [TuT] Основата в Интернет и някои трикове за Windows.   Нед Юни 12, 2011 1:45 pm

Нека да започнем с това с което всички започват каква е основата на Интернет: Много просто INTERNET е система от много компютри като всеки от тях има собствен и уникален адрес който наричаме IP(internet protocol) адрес той се състои от 4 числа не по-големи от 255 като между тях има 3-точки, например 213.182.2.31 или 169.119.0.1 или 153.21.43.73. Надявам се разбрахте. Всеки компютър комуникира с другите като използва този адрес за да изпраща информацията да него а ето и как точно се изпраща файл от точка A до точка B.

КАК СЕ ИЗПРАЩА ФАЙЛ ОТ A ДО B -- Да кажем, че пращаме от A към B информацията пусната от A достига до машини които наричаме РОТЕРИ ако се чудите какво е това, много просто: Това са машини които разпределят информацията изпратена от A на малки пакети обикновенно доста на брой и решава от къде да мине всеки от пакетите до другия ротер който ще зглоби пакетите и ще ги прати до B. Ротера може да избере много дори хиляди пътища за всеки от пакетите дори може да няма два пакета, които да минат по един и
същи път.

КАК СЕ ПРЕТОВАРВА МРЕЖАТА - Да кажем че много, много пакети искат да минат по един и същи път това би било фатално за мрежата. Този вид атаки са срещано явлениe в интернет пространството. Хакери,понякога много и от различни страни блокират възлови ротери демек хакват ги и те спират да работят което води до това че много информация трябва да мине по по-малко пътища, което претоварва мрежата и тя спира да работи. Сами се сещате че като не работи мрежата тогава хакерите са щастливи щото са успяли. Сигурно Ви се струва тъпо а може би не, това да спреш мрежата, но това е как да кажа нещо като хакерски комунизъм. Някои от хакерите смятат че интернет е мрежа, която не пренадлежи нa никой (може да прочетете малко история за да разберете защо не е ничия)което значи че информацията в нея не трябва да се скривa и кодира с две думи дa e свободнa за всички но това не e съвсем така , което значи че щом това тяхно желания не е изпълнено тоест информац- ията не е свободна за всички. Те прекарват понякога 24-часа пред компютрите в продължение на много дни и опитват да спрат мрежата и досега доста сауспяли да постигнат доста, дори са я спирали за часове но не и завинаги.

КАК РОТЕРА РАЗБИРА КАК ДА ЗГЛОБИ ИНФОРМАЦИЯТА -
Когато 1-вия ротер я прави на пакети се създава и един пакет които казва и на другия ротер как да ги сглоби. Всеки ротер чака определено време да получи всеки от пакетите от другия ротер, но нали се сещате че сме в България и не винаги връзката е хубава затова ако това време се првиши 2-рия ротер изисква информацията отново и увеличава двойно времето за получаване (това да не си помислите че е само в България зощото връзката е лоша понякога. Просто така е проектирана мрежата изцяло)

КАКВО Е БЪДЕЩЕТО - Това може да не ви интересува но сега се прави разработка на нов протокол за интернет в който ще се увеличава това време не 2 пъти a 1.5 или по-малко коеото се предполага, че ще увеличи бързината на интернет както и въвеждането на 5-диалогови IP адреси нещо като 255.255.255.255.255 това пак е с цел да може все повече машини да се connect-ват.

КАКВО ТОГАВА ПРАВИ МОДЕМА - Модема кодира информацията от компютъра в аналогови сигнали за да може да мине пo най-не стабилната мрежа на света DAIL-UP и саответно обратното от аналогови сигнали на "компютърен език", a когато ползвате ISDN или по-просто когато приятелите от BTK са Bи цифтовизирали тогава връзката е по-бърза, защото на модема не му е нужно да обръща информацията в аналогови сигнали.

КАКВО Е DOS - (дискова операционна система)общо взето много шибана,но понякога много полезна операционна система която няма грешки за разлика от софтуера на microsoft които щедро ги раздават ,но това е друга тема. Ms-dos е доста стара система но много хора още не могат без нея имам в предвид тези които ползват windows преди windows ME-това са windows 3.0 windows3.1 windows 3.11 windows 95 windows 98. Тези windows задалжително трябва да използват dos иначе няма да работят, но microstoft решиха да се размърдат и да направят ME 2000 i XP които не изискват DOS. Това не значи че не можете да имате DOS, но трябва да си го качите отделно.

КАК СЕ ХАКВАТ ПАРОЛИТЕ В WINDOWS - В windows има специален файл с разширение .pwl в който се съдържат всички пароли които използва windows, сещате се чe ако този файл се разкодира(защото той е кодиран) можете да видите да кажем всички --парола и username за интернет за да си краднете acaunt, парола за пощенска кутия ако е кликнал да я запомни (не спичайте, много хора използват запомнянето на паролите),входната парола за windows паролата за share достъп по LAN мрежа ако имате такава и други пароли. Има два начина да я хакнете:
1. Да я премахнете-влезте в dos става като от start отидете на shut down и от там кликнете на restart in ms-dos или нещо такова и OK. Отивате в dos - би трябвало да ви пусне в директорията на windows oбикновенно е c:\windows пишете:rename *.pwl *.txt(или нещо друго .zzz .sss .eee .qwe .asd .sdd .jha) и дайте ENTER след това напишете "win" и дайте пак enter или просто рестартирайте компютъра от малкото копченце (при мен е малко). Готово няма пароли за нищо и никаде.
2. Да декодирате файла .pwl-ми има dll файл в windows който съдържа функцията за декодиране, но по-добре е да си намерите някой pwl decoder-има много тaкива -намирате пускате и виждате всичко.

ЕДНА АТАКА НА pc ПОЛЗВАЩО windows ПОСРЕДСТВОМ pwl ФАЙЛА - Ми да кажем че седите в компютърен клуб вземете си pwl-файла от c:\windows отворете го под notepad и си го копирайте в пощата а после като си седнете вкъщи си го декодирайте в програмката която сте си намерили и готово имате паролите за достъп. Разбира се тази атака не може да се направи на всякаде защото повечето комютърни клубови имат защити които забраняват влизането до my computer или до c:\windows-тогава пак има начин:
Какъв е начина?-Те са много но..
1. Пуснете си internet explorer и на мястото на адреса(горе)напишете "c:\windows"ето имате достъп ако достъпа до c:\windows е забранен
2. Пак през internet explorer само че напишете "c:\command.com" сега може би ще ви пита дали искате да го свалите като файл от internet но кажете че искате да го отворите и ако стане готово имате dos прозореца(вто какво трябва да напишете ако не знаете)
-------------------------------------------------------
cd windows
enter
copy *.pwl c:\(кадето вие си решите)
enter
и готово
------------------------------------------------

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ИМЕТО НА pwl-ФАЙЛА - Името на pwl файла е винаги различноно но обикновенно съвпада с името на потребителя-но все пак може да го видите в c:\windows\system.ini ако е под dos става така
----------------------
cd windows
enter
edit system.ini
-----------------------------
Отваряте файл system.ini и търсите надолу нещо като
-------------------------
[Password Lists]
SMITH=C:\WINDOWS\SMITH.PWL
HACK=C:\WINDOWS\hack.pwl
-------------------------
Надявам ме сами схващате че името преди "=" е името на потребителя а след "="е пътя до файла с паролите на този потребител. Ако всичко го правие под dos трябва да е ето така
-------------------------------
cd windows
enter
edit system.ini
enter
(виждате името на файла)
copy (името на файла) c:\(кадето си решите вие)
enter
---------------------------------

КАК ДА НАКАРАМ ЕДИН ФАЙЛ ДА СЕ СТАРТИРА ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО СЕ СТАРТИРА windows- Това е много лесно има 4 начина кой от кой по-лесен:

1. С ложете файла в -start up- менюто това е като натисните ""start> programs >start up"" всички файлове там се стартират всеки път при стартиране на windows , но надявам се се сещате че там е много видно ако става въпрос за вирус той ще е под постоянно наблюдение затова този начин не е за предпочитане.

2.Втория начин е малко по-труден от първия - ако отворите файла c:\windows\win.ini с notepad, който е c:\windows\notepad.exe ще видите нещо такова
----------------------------
[windows]
load=
run=
----------------------------
Това са първите 3 реда на файла c:\windows\win.ini за да накарате windows да стартира това което искате трябва след "run=" да напишете пътя до файла който искате да се стартира нещо като това "c:\windows\win.ini" а когато сейфате файла c:\windows\win.ini изглежда така:
----------------------------
[windows]
load=
run=c:\windows\win.ini
----------------------------
Тогава всеки път ще стартира c:\windows.ini тоест win.ini ще отваря себе си всеки път докато не решите да го спрете.

3. Използвайте autoexec.bat-този начин е най-лесен но и май най-малкоизпол -зван въпреки че ако е вирус няма да е лошо защото ще се стартира преди антивирусната (в повечето случаи)-става така- кликнете с десния бутон
върху файла autoexec.bat той се намира в c:\ и от падащото изберете edit и напишете най от долу ако има нещо в него напишете:
-------------------------------
start c:\widnows\win.ini
------------------------------
Файла autoexec.bat ще се отвори под notepad тоест натиснете save и готово всеки път ще се стартира win.ini (файл който вече познавате)разбира се може да напишете нещо друго там вместо c:\windows\win.ini недостатък: при стартиранe на windows на екрана ще се паяви в dos прозорец текста от autoexec.bat така всеки може да види какво сте направили

4. Най-честоизползвания начин за стартиране на каквото и да е направено от хакера дори и някой програми които не са хакерски го използват това е regedit - а той се намира в c:\windows\regedit.exe това е най-често използвания за стартиране на файл при стартиране на windows. отваряте го и отивате на "hkey_local_machine" от там на "software" от там на "microsoft" от там търсите "windows" от там отивате на "current version" от там на "run" и готово всичките променливи които виждате в прозореца от дясно ще се стартират при стартиране на windows всяка променлива си има име "name" и величина "data" името е ясно не е нужно да казвам за какво data оказва пътя до файла който ще стартираме"" надявам се всичко да е ок

НИКОЙ ПОТРЕБИТЕЛ НЯМА ПРАВО ДА КОПИРА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, БЕЗ МОЕТО РАЗРЕШЕНИЕ!!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://cyberxtreme.bulgarianforum.net
johnwilkins875
CyberX Newbie
CyberX Newbie


Брой мнения : 2
Join date : 16.07.2011

ПисанеЗаглавие: Re: [TuT] Основата в Интернет и някои трикове за Windows.   Съб Юли 16, 2011 5:16 am

so i only speak english and i am brand new to hacking i want to learn how to hack into websites and windows and mac os's and i was recomended to this site the only thing is that it seems that its all in russian
which i do not speak and translators do not work to well because they are very direct in what your saying
so i am asking if there is anyone who speaks english that can help me get started in the world of hacking
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
[TuT] Основата в Интернет и някои трикове за Windows.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
CyberXtreme: Hacking and Warez :: Hacks, Exploits, and Various Discussions :: Beginner Hacking-
Идете на: